loading...

Pakar Arkeologi Thailand Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam jom baca!!!

BANGKOK: Pakar arkeologi di Thailand digemparkan dengan penemuan rangka yang dipercayai merupakan pengamal ilmu hitam di sebuah kawasan perkuburan purba.

Penemuan menakutkan itu berlaku di Mukdahan berdekatan sempadan Thailand-Laos apabila pakar arkeologi menjalankan proses menggali semula tanah perkuburan tersebut lapor mStar Online.

Beginilah Mayat Pengamal Ilmu Hitam Yang Ditemui Pakar Arkeologi Thailand

Mereka menemukan kulit manusia yang tertera tatu pada rangka manusia berkenaan yang dipercayai ada kaitan dengan amalan ilmu hitam.

Tatu itu berbentuk tulisan Sanskrit merupakan mentera yang digunakan untuk membuatkan kulit berkenaan diawet dan tidak dimamah tanah.

Pakar Arkeologi Thailand Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam

Pakar Arkeologi Thailand Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam

Bagaimanapun, pertubuhan arkeologi Thailand Goopaitongdaeng Jeemokkho Goopainueng Soonpaed (GORR). mendakwa, tulisan mentera tersebut mungkin penyebab kematian mayat lelaki itu.

Jelas pertubuhan berkenaan, tatu itu mungkin menghalang lelaki terbabit menjalani pembedahan selepas mengalami radang usus.

Pakar Arkeologi Thailand Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam

“Lelaki itu tidak boleh menjalani pembedahan kerana kulitnya sukar dibedah dan akhirnya dia meninggal dunia dalam kesakitan,” kata pertubuhan tersebut.

Punca kulit itu tidak terjejas tidak diketahui tetapi rata-rata penduduk Thailand percaya kejadian itu ada kaitan dengan amalan ilmu hitam.

sumber

0 Response to "Pakar Arkeologi Thailand Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam jom baca!!!"

Post a Comment