loading...

Mashaallah.. Petanda Ada Gangguan Jin Dalam Rumah Dan Cara Menghalaunya


Jin adalah makhluk Allah yang mempunyai kemampuan mengubah diri dengan berbagai bentuk. Di antara mereka ada yang beriman, juga ada yang kafir. Golongan yang kafir adalah setan / iblis.

Setiap rumah dihuni Iblis atas atapnya. Untuk menghindari dari Iblis tersebut, Rasullulah berpesan agar bacalah akhir Surah Al-Baqarah iaitu Ayat Kursi.

Tanda-tanda terdapatnya gangguan jin di rumah adalah seperti;

  • Ada ternampak kelibat / bayang
  • Ada bunyi orang main guli
  • Ada bunyi alih kerusi / meja
  • Ada bunyi tumbuk lesung
Jika terdapat tanda-tanda seperti diatas, hati-hatilah kemungkinan besar rumah anda telah dihuni oleh Jin Laknatullah. Untuk menghalau jin tersebut bacalah doa Nabi Sulaiman A.S.

Dengan ini saya memperingatkan kamu wahai jin dengan perjanjian kamu (iaitu Bani Jin) dengan raja kamu dahulu iaitu Nabi Sulaiman supaya kamu semua keluar dan berpindah dari rumah kami. (termasuk dari tubuh badan kami) Saya juga memperingatkan kamu bahawa Allah memerintahkan kamu supaya keluar dari rumah kami, dan jangan menyakitkan seorang pun dari kalangan kami (manusia) dan hendaklah kamu berpindah dari rumah kami”

Doa diatas adalah berasal dari perjanjian Nabi Sulaiman A.S dengan Jin.0 Response to "Mashaallah.. Petanda Ada Gangguan Jin Dalam Rumah Dan Cara Menghalaunya"

Post a Comment